Historien bag Fitmin foder

Firmaet bag Fitmin (Dibaq) blev etableret som et familiefirma på en dybt rodfæstet landbrugs- og avl tradition, der er hjørnestenen i virksomhedens engagement og arbejde af høj kvalitet i Tjekkiet.

Firmaet begyndte at producerer hundefoder i 1998 og kattefoder i 2008.

Dibaq er ISO 9001:2008 certificeret; de gør brug af HACCP.

I 2012 gennemgik Dibaq og fik med succes IFS - International Food Standardcertificat, som er en af de vigtigste og mest anerkendte certifikater. Det stiller krav til virksomhedens fødevarehygiejne, hygiejneregler, indretning, uddannelse, standarder samt træning, og garantere kravene til sikkerhed, kvalitet og lovligheden af produktfremstillingen.

Dibaq betegner sig selv som én af de førende indenfor kvalitets hundefoder i Centraleuropa. Det er en af de få virksomheder indenfor industri, som benytter vedvarende energikilder i produktionen af fødevarer.

Deres mål er at blive en topkvalitets professionel producent og distributør i Central-, Øst-og Sydøsteuropa.

Deres produkter eksporteres til Tyskland, Østrig, Ungarn, Letland, Litauen, Estland, Slovenien, Danmark, Rumænien, Spanien, Italien, Cypern og Forenede Arabiske Emirater. Datterselskaber er ansvarlige for salget i Polen og Slovakiet.

Hos Dibaq har de 12 Border Collier hunhunde tilknyttet som testhunde, så de konstant kan kontrollere at deres foder lever op til hundenes smag. Hver hund har deres eget rum på 10 m2 og har et barn tilknyttet fra Fitmin Children's Dog Club (består af børn/unge som ikke har mulighed for deres egen hund) som sørger for at de bliver luftet, trænet (agility) og leget med i den 150 m2 store løbegård eller på deres endnu større græsplæne. Hundene fra Fitmin avlscenter konkurrere i agility og frisbee samt tager prøver i fårehyrdning.
Derudover har de Cavalier King Charles hunde, som bla. også bruges til terapi for børn som er autister.

Fitmin's filosofi er at man ikke skal skære ned på portionerne til ens hund, men at man skal give dem det rette foder i stedet for. På den måde bliver hunden mæt og får samtidig lige præcis det som den har brug for.
Derfor findes der 5(6) forskellige slags foder indenfor hver vægtgruppe.

Fitmin produktudvikles i et team af faglige kompetente medarbejdere og underlægges streng kvalitets kontrol samt smagstest.
Hver enkelt prøve analyseres for farve, smag, størrelse og aroma, samt for protein og fedt.
Opskriften på foderet er den samme hver gang.


Dibaq producerer også kvalitetsfoder til heste og grise.

Film om Fitmin

Produktion af foder